Startsidan Om Vildmarkscamp Företaget Kontakta oss Bilder & Foto Länkar Boende
Företaget

Vi har under ett antal år bedrivit en form av turistisk verksamhet på hemmaplan där gästerna har fått ge renarna mat, fika i kåtan och till sist åka rensläde. Under kaffet har vi berättat om renskötseln idag och även berättat lite om hur det var förr.

Samtidigt som vi har tyckt att det varit roligt har vi sett det som en möjlighet att sprida lite kunskap om samer och om renskötseln då vi anser att det finns alltför lite kunskap om detta både hos utländska som svenska gäster.

 

Det var av en slump som detta överhuvudtaget startade för vi hade inga direkta planer att ta emot turister. Vi har bedrivit verksamheten i mycket liten skala, det har varit mer som en fritidssysselsättning. Genom åren har vi dock märkt hur efterfrågan ökat och därmed sett en möjlighet att utveckla. Dessutom spås turismen en lysande framtid om man läser tidningarna. Vad som efterfrågats mest men som fanns minst var bland annat vandring med samisk guide, att få mer kunskap om samer och rennäring, samer i kolt och vild natur. Helt enkelt något som kan bryta det vardagliga.

 

Utifrån våra förutsättningar ligger vi enligt detta helt i tiden. Börje är aktiv renskötare och har kunskap om detta. Den vilda naturen har vi inpå knutarna och att sitta i kåtan, se och höra elden som sprakar är en upplevelse i sig.

 

Vi har utökat utbudet och därmed breddat vår målgrupp då vi numera även erbjuder olika aktiviteter i samband med besök hos oss. Aktiviterna sätts ihop utifrån gruppernas olika sammansättning.

 

Hittills har vi haft alla möjliga nationaliteter på besök. Kineser, amerikaner, ryssar, engelsmän, tyskar, bara för att nämna några.

Vi brukar skoja om att istället för att åka ut i världen tar vi hem världen till oss.

 


2023 © Vildmarkscamp  | Telnr: 0953-43032 | E-post: info@vildmarkscamp.se Producerat av Proffman Internet Solutions